Meteen naar de inhoud

Werkgevers

Medewerkers met geldzorgen

Uit onderzoek blijkt dat werkgevers steeds vaker worden geconfronteerd met financiële problemen van werknemers. Deze problemen uiten zich op de werkvloer door bijvoorbeeld ziekteverzuim, verminderde productiviteit, of loonbeslagen.

Ziekteverzuim

Door aanhoudende stress en ziekteverzuim bij de werknemer vermindert het werkplezier. Geschat wordt dat de productiviteit daalt met minimaal 20%.

Als werkgever kun je je medewerkers stimuleren om financieel fit te worden en te blijven. Maar liefst 78% van de medewerkers geeft aan graag hulp te vragen in geval van financiële moeilijkheden. 

Gun jezelf of je werknemer financieel overzicht en rust en maak vandaag nog gebruik van de budgetcoach!

Loonbeslag

Loonbeslag kan een aantal vervelende consequenties hebben voor zowel de werknemer als voor jouw organisatie. Uit onderzoek van Nibud blijkt het volgende:  

  • 20% productiviteitsafname van je werknemer; 
  • gemiddeld loonbeslag duurt 6 tot 24 maanden; 
  • 7 dagen ziekteverzuim op jaarbasis; 
  • totale kosten per medewerker (modaal inkomen) kunnen oplopen tot €13.000 per jaar

Dit wil je als organisatie uiteraard voorkomen! 

Groepen

De werkgever kan een budgetcoach (of zelfs een budgetbeheerder) inschakelen voor haar werknemers. De werknemer krijgt dan individuele begeleiding die nodig is om de rust terug te brengen in de financiële situatie.

Heb je als werkgever zorgen over de financiële situatie van meerdere werknemers? Of wil je eventuele financiële problemen bij jouw werknemers voorkomen? Dan kan Onbudget bij jouw bedrijf een seminar, training of workshop verzorgen voor de medewerkers.