Meteen naar de inhoud

Achtergrond

Het ontstaan van Onbudget

Onbudget is ontstaan vanuit onze wens om financiële problemen voor te zijn: voorkomen is beter dan genezen.

Met Onbudget pakken we financiële problemen en/of beginnende schulden in een zo vroeg mogelijk stadium aan, sámen met de klant. We voor een langetermijnoplossing, waarmee we voorkomen dat de situatie escaleert en bewindvoering of schuldsanering nodig is.

Ervaringen

Bij Onbudget combineren we onze ervaringen in het maatschappelijk werk, in de bewindvoering en in het bedrijfsleven. Dit zorgt ervoor dat we de financiële uitdagingen van onze klanten altijd bekijken vanuit drie perspectieven: als hulpverlener, als financieel (schulden-) expert en als werkgever.

Binnen al deze werkvelden zijn wij in aanraking gekomen met financiële problematiek. We hebben in de praktijk gezien dat financiële problemen zich uiten op zeer uiteenlopende manieren. De voorbeelden lopen uiteen van een ex-verslaafde die terugvalt in zijn verslaving omdat hij een brief krijgt van een deurwaarder, tot een collega die in de ziektewet terechtkomt na het ontvangen van een loonbeslag.

In de dagelijkse praktijk van de bewindvoering hebben wij gezien waartoe financiële problemen kunnen leiden. Hoge schulden en lange trajecten voor schuldsanering zijn helaas vaak noodzakelijk, hetgeen een enorme impact heeft op het leven van de betrokkenen en hun omgeving.

Doelstelling

Onbudget streeft ernaar dat alle mensen die in een potentieel kwetsbare financiële situatie zitten, of te maken hebben met financiële uitdagingen of problemen, tijdig de hulp krijgen die zij nodig hebben om hun financiën weer onder controle te krijgen.