Meteen naar de inhoud

Vergoeding

Mogelijkheden

Het lijkt een onlogische keuze om geld te investeren in je financiële situatie. Zeker wanneer er sprake is van financiële problemen. Maar niets is minder waar! 

Aan de ene kant kost het natuurlijk geld om een budgetcoach in te schakelen. Aan de andere kant verdien je deze kosten ruimschoots terug, vaak al binnen het eerste jaar. Door de begeleiding van de budgetcoach krijg je weer de controle over je financiële situatie en leer je bewuster met geld omgaan. Dit tot het oplossen van schulden en besparen op de (vaste) uitgaven, waardoor er méér financiële vrijheid ontstaat. Kort gezegd levert de budgetcoach voor jou meer geld op dan dat het je kost! 

De makkelijkste manier is natuurlijk om de budgetcoach zelf te betalen, maar dit hoeft niet altijd. Het komt regelmatig voor dat de kosten van de budgetcoach op een andere manier worden betaald. 

Zelf betalen

Dit is de makkelijkste manier waarbij je zelf de volledige regie hebt. Het geld dat je uitgeeft aan de budgetcoach verdien je gemakkelijk terug met de besparingen. Uiteraard bieden wij altijd de mogelijkheid om gespreid te betalen. 

Vergoeding door werkgever

Deze manier wordt zeer regelmatig toegepast. Wanneer je financiële problemen hebt functioneer je daardoor meestal minder goed op je werk. Vaak is de werkgever al (deels) op de hoogte van je situatie en bereid om – vanuit het opleidingsbudget – bij te dragen aan de kosten van de budgetcoach. 

Betaling vanuit het PGB

Als je een persoonsgebonden budget ontvangt, zijn er veelal mogelijkheden om de budgetcoach langs deze weg vergoed te krijgen. De voorwaarden hiervoor zijn terug te vinden op www.pgb.nl . 

Vergoeding door de zorgverzekering

Helaas worden de kosten van de budgetcoach nog niet vergoed door alle zorgverzekeraars, omdat dit niet valt onder de primaire ziektekosten. In een aantal gevallen wordt de budgetcoach vergoed vanuit een aanvullend pakket. Neem voor meer informatie contact op met jouw zorgverzekeraar. 

Vergoeding door het UWV

In sommige gevallen kan door het UWV een budget worden toegekend waarmee de kosten van de budgetcoach (gedeeltelijk) kunnen worden betaald. Neem voor meer informatie hierover contact op met het UWV. 

De schuldeiser betaalt

Hoewel dit misschien vreemd klinkt, is een schuldeiser in sommige gevallen bereid om de kosten van de budgetcoach te vergoeden. Steeds vaker kiezen schuldeisers ervoor om een budgetcoach in te schakelen in plaats van een deurwaarder. Zij besparen hierdoor de kosten van dure procedures terwijl zij zo de garantie hebben dat de schulden worden afgelost. 

Vergoeding door de gemeente

In sommige gevallen vergoedt de gemeente vanuit de bijzondere bijstand (gedeeltelijk) de kosten van de budgetcoach of de budgetbeheerder. Neem voor meer informatie hierover contact op met jouw gemeente.